Sportblessures en Sportpodotherapie

Een slechte voetstand, verkeerde sportschoenen of een povere hygiëne zijn vaak de oorzaak van slepende sportblessures. De podotherapeut onderzoekt, test, behandelt en adviseert veel sporters bij de beoefening van hun sport. PodoXpert heeft veel ervaring met sportblessures en werkt dan ook regelmatig samen met diverse sportverenigingen, ook voor wat betreft het leveren van (aantrekkelijk geprijsde) verzorgingsmaterialen.

Voetproblemen bij hardlopen!

Problemen tijdens of na hardlopen, last van pijnlijke voeten, enkels of knieën? Elke laatste vrijdag van de maand tussen 13.00 uur en 15.30 uur proberen wij in Nieuwegein, samen met Alex Dubbers van Summit Sport, de oorzaak van uw probleem aan te pakken. Locatie: Summit Sport (Hildo Kropstraat 6, tegenover de Nettorama, Nieuwegein. Graag van tevoren even bellen (030-6032346) voor het maken van een afspraak, zodat u niet te lang hoeft te wachten.

Wat is hielspoor? / behandeling en podotherapie

Een hielspoor is (officieel) een ontsteking van het peesblad - met soms een doornvormige uitgroei van botweefsel aan het hielbeen - en bevindt zich vaak daar waar het peesblad (onder de voetboog) zijn aanhechting heeft op het hielbeen. Hielspoor vindt zijn oorzaak vooral in overbelasting door bijvoorbeeld sporten of langdurig staan, maar ook een verkeerde voetstand of -functie, overgewicht en problemen met achillespees of kuitspier kunnen een zeer pijnlijke hiel veroorzaken. Wacht dus niet te lang met onderzoek en behandeling, ga naar een podotherapeut!