Trotse Hoofdsponsor IJsselsteinloop

PodoXpert is naamgevend hoofdsponsor van de (lokaal wereldberoemde) hardloopwedstrijd De IJsselsteinloop! Bijna 3000 lopers, van klein naar groot, van fanatiek naar ‘voor de lol’, maken van dit evenement ieder jaar een bijzonder gezellige happening. Uiteraard lopen wij zelf ook mee voor het goede doel tijdens dit mooie evenement, met een heel goede goede reden ... drie zelfs!

Drie goede redenen

Met name dat laatste, maar ook de doelstellingen van de organisatie heeft PodoXpert ertoe gezet een fysieke bijdrage te leveren aan dit evenement. We zijn namelijk zowel voor, tijdens, als na deze dag aanwezig/bereikbaar voor medische ondersteuning en advies. Een bewuste, weloverwegen keuze dus, met een drietal goed doordachte redenen:

1. Medische betrokkenheid met sport!

We krijgen in onze praktijk, naast mensen met voet- en bewegingsklachten, steeds meer sporters, waaronder ook veel hardlopers, met langdurige- en soms zelfs chronische klachten die direct te maken hebben met hun sport. PodoXpert is bekend en zeer ervaren met deze klachten/blessures en werkt daarom ook veel samen met diverse sportverenigingen.

2. Onbekendheid met het paramedische beroep van podotherapeut

Veel van deze voet- en bewegingsklachten/sportblessures zijn relatief snel en simpel te verhelpen en zelfs, met goed advies te voorkomen. Het probleem is dat nog steeds veel mensen onbekend zijn met paramedische vak ‘podotherapie’. Wat doet een podotherapeut dan precies? Een podotherapeut behandelt mensen met een afwijkende voetstand en/of looppatroon en gerelateerde klachten aan heup, rug of nek, wat vaak een oorzaak is voor slepende klachten en -sportblessures. Door deze samenwerking willen we meer bekendheid geven aan dit vak om méér mensen béter te kunnen helpen.

3. Lokaal/sociale betrokkenheid met evenement en doel

PodoXpert is graag betrokken bij lokaal/sociale (sport)evenementen zoals de IJsselsteinloop, zeker als deze gepaard gaan met goede doelen. Vanaf de eerste bespreking hebben wij een goed gevoel gehad met de organisatoren van de prachtige evenement en gaan daarom met veel plezier en vertrouwen deze samenwerking aan!

Wilt u meer weten over dit leuke evenement, de goede doelen, de te lopen afstanden en dan wellicht zelf ook eens meedoen? Kijk dan op www.ijsselsteinloop.nl Kom gerust eens langs op een van de inloopdagen in 2017 of maak een afspraak als u (of uw kind) bewegingsklachten heeft, ook al is het alleen met sporten.